כל ישראלי יודע איך שיר נולד- כמו תינוק.
אבל איך האוכל שלנו נולד?
מהם העקרונות הבסיסיים שנותנים למה שאנחנו אוכלים את התכונות הייחודיות שלו?
בבלוג הזה אנסה לחלוק את העקרונות המדעיים שעומדים בבסיס האוכל שלנו- מה גורם למוצרי מאפה לתפוח, מה מחמיץ את המלפפון החמוץ, למה שוקולד גורם לתחושה כל כך טובה (לפחות בהתחלה) ומה קורה כשעושים רוטב ויניגרט.
השאיפה היא לפרסם מתכונים שממחישים את הנושא, ביחד עם ההסבר המדעי לתכונות האוכל.
על אף השכלתי הפורמלית בענייני מזון, ברור לי שיש רבות שאני לא יודעת, ותמיד שמחה לדעת עוד- אשמח לשמוע תגובות מהקוראים.
מעניין!!! תמיד תהיתי לגבי "איך האוכל שלנו נולד", אבל מעולם לא טרחתי לבדוק. אני שמחה שמצאתי מקום שמרכז את כל זה :)
השבמחקבלוג נהדר. איפה לומדים הנדסת מזון?
השבמחקתודה!
מחקאני למדתי הנדסת מזון בטכניון. אני יודעת שיש תוכניות בתחום גם באורט בראודה, הפקולטה לחקלאות ברחובות, מכללת תל חי ובטוח שיש עוד כמה מקומות בארץ.
נהדר!
השבמחקיופי של בלוג, אני אשמח לעקוב וללמוד